Jestas! Teran USB-tikku!

Tietokoneista ja niihin liittyvistä numeroista puhuttuaessa ei juttu lopu kesken: esimerkiksi omassa ensimmäisessä tietokoneessani oli kallis 16kB:n lisämuisti ja ensimmäinen USB-tikku, jonka sain käsiini, oli kooltaan muistaakseni 64 megaa. Kummatkin olivat hienoja.

Ja nyt: tässä on maailman ensimmäinen 1TB:n muistitikku. Siis 1000 gigaa (noin), mikä on enemmän kuin kannettavan tietokoneeni kovalevy. Sen luulisi riittävän vaikka mihin, mutta kuten tiedetään, lopulta muisti loppuu aina kesken. Ei aikaakaan, kun 1TB ei riitä mihinkään...

Kyseessä on Kingston-yhtiön DataTraveler HyperX Predator 3.0, mikä on tällä hetkellä maailman suurin ja nopein suurikapasiteettinen USB 3.0 -liitännällä varsutettu muistitikku. Se on erinomainen suuria tietomääriä kuljetteleville ja/tai miniläppärillä työskenteleville, koska suuren osan normaalisti koneen muistissa olevista tiedostoista voi ulkoistaa tikulle. Tosin tikun joutuessa hukkaan, häviää myös suuri määrä tietoa – ellei siitä ole kopiota. Samasta syystä laite sopii oikein hyvin myös datavarkaille

Tikusta on myös pienempikapasiteettinen 512GB:n versio. Käytännön kannalta laite on kuitenkin hieman suurehko muistitikuksi, ja sen käyttäminen kannettavalla onnistuu melkeimpä vain pienen jatkojohdon kautta, sillä harvaa kannettavaa tietokonetta voi pitää pöydällä näin iso mohkula USB-portissa suoraan kiinnitettynä.

Laite on periaatteessa jo myynnissä Suomessa, mutta saatavuus on vielä huonoa. Huono on myös laitteen hinta: yli 1300 euroa.


Juttuja samasta aiheesta