Tiedetuubin matka Etelä-Afrikkaan lokakuussa 2018

Tiedetuubin matka Etelä-Afrikkaan on nyt varattavissa!

Järjestämme ensi lokakuussa syysloman aikaan ainutlaatuisen matkan Etelä-Afrikkaan. Ajankohta on sikäläinen kevät ja matkan aikana tutustutaan paitsi Kapkaupunkiin ympäristöineen (tieteellisessä turistimielessä), niin myös mennään pariksi päiväksi ylänköalueelle seuduille, jotka ovat eräitä maailman parhaita tähtien katsomiseen.

Käymme siellä myös SALT-teleskoopilla; siellä oppaanamme on mm. Etelä-Afrikan astronomisen observatorion johtajana toimiva Petri Väisänen. Paikkaan voi tutustua mm. tämän videomme avulla.

Matkaohjelma:

Torstai 11.10. 
Matkapäivä
KL1164 Helsinki - Amsterdam klo 07.00 – 08.35
KL 597 Amsterdam – Kapkaupunki klo 10.00 – 21.15
Lentokenttäkuljetus hotelliin ja majoittuminen V&A Waterfrontin alueella.

Perjantai 12.10.
Kiertoajelu Kapkaupungissa ja tutustumista Pöytävuoreen sekä sen geologiaan. Käynti Kapkaupungin kaupunkiobservatoriossa illansuussa.

Lauantai 13.10.
Käynti Robben Island -vankilasaarella

Sunnuntai 14.10. – tiistai 16.10.
Tilausbussilla kuljetus kohti Sutherlandia ja observatoriota. Majoittuminen Sutherlandin hotelliin.
Sunnuntaina ja maanantaina illalla tähtien katselua observatorioalueella ja ammattitähtitieteilijöiden työskentelyn seuraamista. Tiistaina paluumatkalla käynti Maetjesfontainin kaupungissa.

Keskiviikko 17.10.
Vapaapäivä

Torstai 18.10.
Tutustumista haitutkimukseen ja käynti Hyväntoivonniemellä.

Perjantai 19.10. 
Käynti Stellenboschin viinialueilla (mm. vierailu tilalla)

Lauantai 20.10.
Vapaata aikaa iltaan saakka; kuljetus lentoasemalle noin klo 20, paluulento Suomeen.
KL 598 20.10.2018 Kapkaupunki – Amsterdam klo 23.00 – 10.45+1 

Sunnuntai 21.10.
Saapuminen Helsinkiin
KL1169 21.10.2018 Amsterdam – Helsinki klo 14.00 – 17.25

Kuvia Etelä-Afrikasta (Jari Mäkinen)

Hinta-arvio on n. 2900 € / henkilö jaetussa 2-hengen huoneessa. Yhden hengen huoneita saatavana lisämaksusta.

Matkan arviohintaan sisältyy:
• valitut reittilennot turistiluokassa veroineen
• majoitus 2-hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa aamiaisella
• ohjelman mukaiset kuljetukset tilausbussilla
• toimisto- ja palvelumaksu sekä verot
• kahden matkanjohtajan matkan hinta yhden hengen huoneissa

Hinta ja matkaohjelma varmistetaan sen jälkeen, kun matkalle on saatu 20 osanottajaa. Sen jälkeen lentoyhtiön vaatima ennakkomaksu (n. 400 euroa) tulee maksaa hyvin nopeasti.

Matkan vastuullinen järjestäjä on Kon-Tiki Tours, joka yli yhteistyökumppanimme myös viimevuotisella Yhdysvaltain matkallamme.

Oppaina matkalla ovat Tiedetuubin Jari Mäkinen (joka on vieraillut usein paikalla ja tehnyt työtä SALTilla sekä Etelä-Afrikan observatoriossa ) ja Markus Hotakainen.

Matka on hyvin samankaltainen, jonka Jari Mäkinen järjesti vuonna 2016 Suomen tiedetoimittajien liitolle. Kuvia tuolta matkalta on mm. Tiedetoimittajien Facebook-sivulla.

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan, niin ilmoittaudu sähköpostilla (klubi@tiedetuubi.fi) tai puhelimitse (040-5509198). Luonnollisesti kiinnostuksen osoitus tässä vaiheessa ei ole vielä sitova, vaan lopulliset varaukset tehdään hinnan ja ohjelman varmistuttua.

Huom! Matka on vain Tiedetuubin klubin jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen. Onneksi klubiin on helppo liittyä vaikka heti!

Etelä-Afrikan turvallisuustilanteesta

Etelä-Afrikalla on kyseenalainen turvallisuusmaine, suurelta osin aiheesta – mutta samalla tilanteesta on liioittelevan kauheita tarinoita liikkeellä.

Matkalla olemme vain turvallisiksi luokitelluilla alueilla ja kuljemme koko ajan hyvälaatuisilla busseilla. Mukanamme on myös paikallinen opas. Lisäksi Jari Mäkinen on viettänyt useita kuukausia Etelä-Afrikassa ja tuntee hyvin alueet, joilla matkallamme kuljetaan.

Hotellimme Kapkaupungissa sijaitsee turistialueella, missä yöaikaankin on turvallista liikkua. Alueella on toki samoja vaaroja kuin kaikissa suurissa kaupungeissa, eli esimerkiksi päihtyneenä ei kannata liikkua yöaikaan rahoilla rehvastellen. 

Vaikka turvallisuustilanne alueilla, joilla kuljemme on hyvä, voi tilanne kuitenkin joillain alueilla olla pohjoisille turisteille uhkaava, jopa vaarallinen. Siksi matkalla ei kannata lähteä omille teilleen.

Observatorioalueella Sutherlandissa ei ole turvallisuusongelmia.