Ke, 07/01/2015 - 23:01 By Toimitus

Tiedetuubi julistaa kesälle 2015 valokuvauskilpailun: kuvaa heinä- tai elokuussa 2015 jotain, mitä emme tuttaviemme kanssa osaa selittää, niin saatat voittaa hyvän kirjapalkinnon!

Netissä pyörii aina silloin tällöin kuvia, joissa on valokaaria, kummallisia tähtiä, vesipyörteitä tai muita kummallisia ilmiöitä, ja kuvien määrä tuppaa aina lisääntymään näin kesäaikaan, kun suomalaiset ovat muita vuodenaikoja enemmän luonnon helmassa.

Me Tiedetuubissa kuvaamme sekä tarkkailemme koko ajan luontoa, taivasta ja kaikkea muuta ympärillämme, emmekä törmää juuri koskaan mihinkään todella omituiseen. Silti saamme koko ajan raportteja kaikenlaisesta Suomen suvessa tapahtuvasta omituisesta toiminnasta.

Siksipä pyydämme kaikkia lähettämään meille kuvia tällaisista kummallisista asioista tai ilmiöistä! Jos emme osaa selittää mitä kuvassa on, niin voit voittaa komean kirjapalkinnon. Mikäli selittämättömiä ilmiöitä tulee useampia, niin arvomme pääpalkinnon ja annamme muille lohdutuspalkintoja.

Voit myös koittaa hämätä meitä!

Kaikista vähänkin omituisista tapauksista kuitenkin haluamme tarkat kuvaustiedot (kamera, objektiivi, valotusaika, aukko, paikka, ilmansuunta jne), joten varaudu toimittamaan nämä – esimerkiksi selittämättömien taivaanilmiöiden pohdintaan ilmasuunta, sijainti ja kellonaika ovat tärkeitä. Siksi kuvissa kannattaa pitää mukana vähintään niiden EXIF-tiedot.

Kätevin ja paras tapa osallistua kisaan on lähettää kuva joko Tiedetuubin Facebook-sivulla tai julkaista Twitterissä varustettuna avainsanoilla #kesakuvakisa ja #tiedetuubi tai @tiedetuubi. Voit lähettää kuvan myös sähköpostilla osoitteeseen toimitus@tiedetuubi.fi

Kisa-aika alkaa tänään ja jatkuu 31. elokuuta klo 23:59 Suomen aikaa saakka.

Säännöt:

- Yksi henkilö voi osallistua kisaan vaikka kuinka monella kuvalla.
- Kuvat tulee lähettää joko Tiedetuubin Facebook-sivullaTwitterissä varustettuna avainsanoilla #kesakuvakisa ja #tiedetuubi tai @tiedetuubi, tai  sähköpostilla osoitteeseen toimitus@tiedetuubi.fi
- Kuvan tulee olla jossain yleisimmässä sähköisessä kuvamuodossa ja pienempi kuin 15MB.
- Kuvasta tulee ilmetä (tai tiedot tulee ainakin toimittaa pyydettäessä) paikka, aika, kuvausilmansuunta, käytetty kalusto sekä muut kuvaustiedot, jotka yleensä ovat kuvan EXIF-tiedostossa.
- Kuvat eivät saa olla muokattuja; kontrastia, kirkkautta yms. saa muuttaa, mutta ns. photoshoppaaminen ei ole sallittua.
- Kilpailuaika on 1.7.2015 klo 00:01 – 31.8.2015 klo 23:59 Suomen aikaa.
- Järjestäjät voivat kysyä neuvoa muilta asiantuntijoilta kuvien sisällön selvittämiseksi.
- Toimitus tai sen jäsenten lähisukulaiset eivät saa osallistua.
- Jurynä toimii Tiedetuubin toimitus ja sen tekemä päätös on lopullinen.
- Mikäli selittämättömiä kuvia tulee useita, arvotaan pääpalkinnon saaja ja jury päättää muiden palkintojen jaosta parhaaksi katsomallaan tavalla.
- Tiedetuubi saa ilmaisen käyttöoikeuden kuviin, mutta muilta osin kuvien tekijäoikeudet säilyvät kuvaajilla. Tarkennus: Käyttöoikeus koskee ainoastaan kisaan liittyvää uutisointia. Muusta mahdollisesta käytöstä sovimme kunkin kuvaajan kanssa erikseen.
- Vain "parhaimpien" (määrän päättää jury) selitykset julkaistaan.