Espanjalainen Horacio Llorens on konkari taitolentämisessä varjoliitimellä; moninkertainen maailmanmestari, joka on tehnyt ennätyksiä ja lennellyt mitä erilaisimmissa paikoissa.

Hänen tuorein temppunsa oli lentää revontulten alla Pohjois-Norjassa, Tromsøssä. Sponsori Red Bull hehkuttaa tiedotteessaan lentoa ainutlaatuiseksi ja erityisen vaativaksi "hurjassa -15°C:n" kylmyydessä tehdyksi. Tromsø kirjoitetaan väärin – ja lisäksi tiedotteen teksti revontulista ontuu monin paikoin, sillä Llorens mm. kertoo "kuinka tuntuu siltä, että ne ovat suoraan edessäsi, vain 500 metrin päässä, vaikka ne ovat 15 kilometriä yläpuolellasi".

Oikeastihan revontulet ovat olennaisesti korkeammalla, noin 100 kilometrin korkeudessa.

Yhtä kaikki, video on kaunis ja Llorensin kaartelu Tromsøn taivaalla on komeaa katsottavaa!

Revontulia voi katsella myös kätevästi lentokoneista, jotka lentävät etenkin pohjoisilla reiteillä Amerikkaan tai Aasiaan. Koneesta kannattaa ottaa pohjoisenpuoleinen ikkunapaikka ja katsella taivasta sieltä (esim. peittoa pään päällä matkustamon valojen heijastuksilta suojaamassa käyttäen) pimeän aikaan katsellen.

Netissä on runsaasti tällaisia videoita, mutta eräs parhaimmista toimituksen silmiin tulleista on tämä Matthew Koun viime syyskuussa Japanin ja Yhdysvaltain välisellä lennolla kuvaama timelapse: