Viikolla 44 Tiedetuubin @suoranalabrasta -twitterprojekti porautui syvälle: DeepHotMicrobe -hankkeessa porataan seitsemän kilometrin syvyyteen yltävää reikää, jonka avulla on tarkoitus tutkia elämän äärirajoja suomalaisessa kallioperässä. Siellä, vuosimiljoonia vanhoissa eristyksissä olleissa pohjavesissä elää hämmästyttävän monimuotoisia mikrobiyhteisöjä.

Hanketta vetää geomikrobiologiaan erikoistunut tutkija Lotta Purkamo VTT:ltä, ja hän kertoi niin tästä hankkeesta kuin muistakin jännittävistä porausprojekteista, mutta ennen kaikkea hän työsti twiittausviikolla kotonaan tarkastettavana olevaa väitöskirjaansa. Miten väitöskirja saadaan valmiiksi? Mitä kaikkea sen tekeminen vaatii?

Tuloksena olikin varsin jännä ja erilainen viikko!

Viikon aikana Lotta käytti oma twitter-tiliään @MicroecoLotta ja hastagiä #suoranalabrasta, ja kaikki twiitit tulevat niin @suoranalabrasta -tilille kuin listauksena tähän allekin. Viikon lopuksi näistä kootaan jälleen Storify-tarina.

DeepHotMicrobe on yksi Tiedetuubin tapaan Mesenaatti.me -joukkorahoituspalvelussa mukana olevista tiedeprojekteista. Mukana @suoranalabrasta -twiittaajana projekti on kuitenkin siksi, että se on niin jännittävä.


Juttuja samasta aiheesta