2000 kävijää Velaatan avaruuskeskuksessa

Viime kesän kenties riemukkain avaruudellinen tiedetaidetempaus oli Velaatan maitolaiturimuseossa Tampereen luona Teiskossa, noin 50 km pohjoiseen Tampereelta 338-tien varressa Velaatan kylässä. Kesäkuun puolivälistä lokakuun alkuun siellä sijaitsi Suomen ensimmäinen avaruuskeskus, missä tarjottiin avaruusmatkoja kaikille halukkaille.

Avaruuskeskuksesta löytyi lähtötelineissään oleva avaruusraketti Velaatta 1, museon päähallin avaruusaiheisista runoista ja kuvista koostuva näyttely sekä taiteilija Jukka Tuomisen teos Sininen lehmä.

Keskuksessa oli myös ahkerassa käytössä ollut raketin laskeutumisalue, jossa Velaatan kosmonautit saattoivat kuvata itsensä avaruuspuvussa todisteeksi kuukäynnistään. Kuvia ladattiin innokaasti Maitolaiturimuseon Facebook-sivulle. Avaruusturistien kuvat kiersivät siis maapallon nopeammin kuin näyttelyn suojelija, maailman ensimmäinen kosmonautti Juri Gagarin! Avaruuskeskuksen tavoitteena oli edistää sympaattisella tavalla kulttuuria, elävää maaseutua ja hyvää mieltä – ja siinä se onnistuikin.

Nyt maaliskuussa 2014 kesän tilastotiedot julkistettiin. Liki 2000 kotimaista ja kansainvälistä seikkailijaa saapui paikan päälle Velaatan avaruuskeskukseen. Virtuaalisen kuukäynnin teki noin 30.0000 kävijää. Kun laskemme kävijämäärän ja hyvän mielen katetuoton neliötä kohti, Maitolaiturimuseo on maailman huippua. Ehkäpä peräti ykkönen!

Kesällä 2014 Velaatan maitolaiturimuseo muuntuu joksikin aivan muuksi.

Velaatta talvella

Juttuja samasta aiheesta

Joidenkin vanhimpien juttujen tekstin näyttämisessä on ongelma. Pyrimme saamaan jutut pikaisesti taas normaaleiksi! Pahoittelut!