USA2017 logo

Tiedetuubin klubin matka täydellistä auringonpimennystä (ja hieman muutakin) katsomaan Yhdysvaltoihin elokuussa 2017

Päivitys 19. toukokuuta: matkalle on kaksi peruutuspaikkaa vapaana. Ilmoittautumislinkki jutun lopussa.

Elokuun 21. päivänä ensi vuonna näkyy täydellinen auringonpimennys Pohjois-Amerikassa vyöhykkeellä, joka ulottuu läpi koko mantereen. Tiedetuubi järjestää matkan katsomaan pimennystä Idahossa ennusteiden mukaan varsin suotuisalla paikalla. 

KarttaPimennyksen näkyminen kunnolla riippuu luonnollisesti sääolosuhteista, joihin emme voi vaikuttaa, mutta matkan ikimuistoisuuden takaamiseksi ennen pimennystä tehdään erittäin kiinnostava road trip amerikkalaiseen tapaan: Las Vegasista Flagstaffiin tähtiä katsomaan, Arizonan kuuluisan meteoriittikraatterin kautta Grand Canyonin jylhälle pohjoislaidalle ja lopulta Salt Lake Cityn läpi ajaen pimennysvyöhykkeelle.

Oppaina matkalla ovat Tiedetuubin Jari Mäkinen ja Markus Hotakainen. Matkan järjestää mm. luontomatkoihin erikoistunut suomalainen matkatoimisto Kon-Tiki Oy.

Ilmoittautumisen voi tehdä kätevästi Kon-Tikin verkkokauppassa www.kontiki.fi, missä maksut voi maksaa pankki- tai luottokortilla.

Kartta ja ajat

Huom! Lentovarauksia on mahdollista tehdä vasta elokuun lopussa, joten lentoyhteydet varmistetaan myöhemmin. Myös hinta saattaa muuttua hieman lentojen osalta. Alla olevassa ohjelmassa on mallina KLM-yhtiön tämänvuotiset lentoyhteydet.

Matkaohjelma

14.8. maanantai 

Lennot Helsinki-Amsterdam-Los Angeles-Las Vegas.
Kuljetus hotelliin ja majoittuminen (kaksi yötä).
Hotelli: Luxor Las Vegas

Luxor /Las Vegas15.8. tiistai

Omatoimipäivä. Ei ennalta suunniteltua ohjelmaa.

16.8. keskiviikko

Tilausbussikuljetus Las Vegas - Flagstaff.
Majoittuminen (kaksi yötä): Sleep Inn Flagstaff 

Flagstaff17.8. torstai     

Vierailuita Flagstaffin tiedekohteissa (mm. Lowellin observatorio, USGC:n astroarkeologian museo)   

18.8. perjantai     

Tilausbussikuljetus Winslowiin Arizonan kuuluisalle meteoriittikraatterille ja edelleen Grand Canyonin pohjoislaidalle
Majoittuminen (kaksi yötä): Grand Canyon Lodge

Kratteri19.8. lauantai     

North rimTutustuminen pienissä ryhmissä Grand Canyoniin. Päivän aikana kanjonia voi ihailla joko majapaikasta katsellen tai alas sen pohjalle laskeutuen. Kenties paras polku alas lähtee aivan hotellin vierestä. 

20.8. sunnuntai   

Tilausbussikuljetus Salt Lake Cityyn (n. 630 km, n. 7h). Majoittuminen (kaksi yötä) SpringHill Suites by Marriott Salt Lake Downtown 
Illalla hotellissa ohjeet pimennyksen havaitsemiseen ja viimeiset tiedot säätilasta aamulla.

21.8. maanantai

Lähtö tilausbussilla hyvin aikaisin aamulla (noin klo 4, jonka jälkeen voi nukkua bussissa – jos haluaa) pimennysvyöhykkeelle. Ajomatka arviolta 400 km yhteen suuntaan. Tavoitteena on olla havaintopaikalla pimennyksen alkaessa (ennen ensimmäistä kontaktia). Pimennyksen täydellinen vaihe alkaa klo 11:33 MDT ja kestää 2 min 18 sek. Pimennyksen jälkeen paluu hotellille.

Pimennys Kiinassa

22.8. tiistai

Ei ohjelmaa

23.8. keskiviikko

Aamupäivä vapaa. Kuljetus Salt Lake Cityn lentokentälle, josta iltapäivällä lento Amsterdamiin ja jatkolento Helsinkiin (saapuminen 24.8. iltapäivällä). 

Huomaa, että pimennyksen näkyminen riippuu sääolosuhteista; täydellistä näkymistä pilvettömältä taivaalta ei voida siis taata. Muutokset ovat mahdollisia!

Tarkemmat tiedot

Matkakohde
Las Vegas, Flagstaff, North Rim, Salt Lake City

Matkan ajankohta
14. – 24. elokuuta 2017, maanantai – torstai

Lennot

KL1164 14AUG 2 HEL AMS 0700 0835
KL 601 14AUG 2 AMS LAX 0950 1145
DL5709 14AUG 2 LAX LAS 1515 1632
KL 610 23AUG 3 SLC AMS 1650 1020+1
KL1169 24AUG 4 AMS HEL 1400 1730

Matkan hinta
3700 € / hlö (kahden hengen huoneissa) 

Yhden hengen huoneen lisä
750 € / hlö

Alustavaan hintaan sisältyy    

- KLM:n ja Deltan lennot Helsinki–Amsterdam-Los Angeles/-Las Vegas- Salt Lake City-Amsterdam-Helsinki lentoveroineen
- majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisella
- kuljetukset ilmastoidulla tilausbussilla ohjelman mukaan
- sisäänpääsy Meteor Crater -keskukseen ja North Rim Grand Canyoniin
- toimitus- ja palvelumaksut sekä verot

Hintaan ei sisälly:    

- ateriat ja vakuutukset
- mahdolliset muut sisäänpääsymaksut

Hintaan ei lisätä toimitus- ja palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

Maksuehto

Ennakkomaksu 60 € / hlö varauksen yhteydessä, hotellien ennakkomaksu 400 € /hlö 1.2.2017 ja loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua, eli 30.6.2017.

Lentopaikan ennakkomaksua ei voida palauttaa, mutta paikka voidaan siirtää toiselle matkustajalle kuluitta. Muutoin kuluton peruutus 27.1.2017. Peruutusehdot lähetetään laskun mukana. 

Muuta huomionarvoista

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse Yhdysvaltoihin viisumia tälle matkalle, mutta lähtijöiden tulee hakea ennalta matkustuslupa internetistä viralliselta ESTA (Electronic System for Travel Authorization) -palvelusta: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ 

kontiki

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan varauksen yhteydessä.

 

Ilmoittautumiset Kon-Tikin verkkokauppaan www.kontiki.fi, missä maksut voi maksaa pankki- tai luottokortilla.