Tutkimustuubi

Tutkimustuubi on uusi Tiedetuubin kotimaisten tiedeuutisten palvelu 

Tiedetuubin Tutkimustuubi on uudenlainen, laaja-alaisesti suomalaisia tutkimuslaitoksia sekä niiden tuloksia seuraava uutispalvelu.

Palvelun taustalla on jo vakiintunut tiedetuubi.fi-nettilehti, joka kertoo tieteestä ja tekniikasta sekä kaikesta kiinnostavasta näiden piiriin kuuluvasta korkealaatuisesti ja iloisesti. Näkökulma on kansainvälinen, mutta jutut on suunnattu suomalaisille kotimaista tutkimusmaailmaa painottaen.  

Tutkimustuubi täydentää Tiedetuubin normaalitarjontaa yhteystyössä tutkimuslaitosten kanssa ja tekee tiedon saamisen suurelle yleisölle kotimaisesta tutkimuksesta nykyistä helpommaksi: tavoitteenamme on saada kaikki suomalaisesta tutkimusmaailmasta yhden katon alle. 

Palvelusta on siten iloa myös juttuaiheita hakeville toimittajille ja tutkimuslaitosten sidosryhmille.

Palvelussa on kaksi luokittelutapaa

1. Lähteen mukaan
Kaikki uutiset, tiedotteet ja muu palveluun lähetettävä materiaali on selattavissa jokaisen palveluun osallistuvan yliopiston, korkeakoulun, tutkimuslaitoksen tai muun instituution mukaan. Jokaisella on oma ”hyllynsä”, josta julkaistavaksi tarjottu materiaali löytyy kronologisessa järjestyksessä. 

2. Tieteenaloittain
Materiaali ryhmitellään myös omille ”hyllyilleen” tutkimus- ja tieteenaloittain Tiedetuubin aihejaottelun mukaisesti (listaa muokataan palvelun avautuessa kattavammaksi).

Tutkimustuubi tulee omalle, selvästi esillä olevalle paikalleen Tiedetuubin etusivulle ja sille tulee oma alaetusivunsa. Näissä molemmissa on tuoreimpien tiedotteiden otsikkolinkit ja alla olevien palveluluokkien mukaan nostoja.

Palveluluokkia on kolme

1. Perushintaluokka
sisältää tiedotteiden ja muun haluttavan tiedotusmateriaalin julkaisun Tutkimustuubissa sellaisenaan lähettäjän tekijämerkinnällä varustettuna, päivityksen Tiedetuubin Facebook-sivulla ja twiitin.

2. Uutishintaluokka
sisältää edellisen lisäksi ”uutisnostoja”, eli laajempia artikkeleita, jotka otetaan Tiedetuubin journalistisesti tuotetun materiaalin mukaan. 

3. Yhteistuotantoluokka
erillisen sopimuksen mukaan. Tarjoamme mahdollisuutta tehdä laajempia raportteja, juttusarjoja, videoita tai erikoispodcasteja yhteistuotantoina; näitä voidaan käyttää myös tilaajan omassa tiedotuksessa materiaalina.

Otsikot mainituista sisällöistä (ja samalla linkit juttuihin) lähetetään myös uutiskirjeenä kaikille Tiedetuubin sähköpostitiedotteet tilanneille ja niissä aineiston näkyvyys painotetaan hintaluokkien mukaisesti.

Jokaiseen luokkaan sisältyy edellä mainittujen palvelujen lisäksi tiedotteiden avainsanoittaminen haun helpottamiseksi. 

Kaikkeen toimitukselliseen materiaaliin, joka tehdään yhteistyössä tutkimuslaitosten kesken, lisätään huomautus yhteistyöstä; Tiedetuubi erottaa ehdottomasti toisistaan journalistisen materiaalin, ja sellaisen, jonka toteuttamiseen on saatu taloudellista tukea.

Hinnat ja palvelut

Koska suomalaiset tutkimuslaitokset ja yliopistot ovat hyvin erilaisia tiedotusaktiivisuuksiltaan ja -tarpeiltaan, räätälöidään hinta ja sen sisältämät palvelut tapauskohtaisesti. 

Kysy, ehdota ja kommentoi!

Kerromme mielellämme lisää palvelustamme ja kehitämme sekä muokkaamme sitä edelleen toiveiden mukaisesti.         

        Markus Hotakainen               Jari Mäkinen
        040 7024412                         +33 6 37 01 51 90
        markus@tiedetuubi.fi            jari@tiedetuubi.fi