Suomi 100 -juhlavuosi kutistettiin nanokokoon

Aalto-yliopistossa juhlistettiin satavuotiasta itsenäistä Suomea tekemällä juhlavuoden logosta nanopieni versio. Sen näkemiseen tarvitaan järeä mikroskooppi.

Näyte, missä on penisilliiniä

Myytävänä: historiallista hometta

Maaliskuun ensimmäisenä päivänä Lontoossa järjestetään huutokauppa, missä tarjolla on muun muassa Alexander Flemingin nimikirjoituksella varustettu homenäyte. Siinä on historiallista hometta, penisilliiniä.

Palkintoja ja matka rakettikeskukseen! Odysseus on eurooppalainen avaruuskilpailu 7 – 22 -vuotiaille

Odysseus on jännittävä eurooppalainen avaruuskilpailu, joka on suunnattu avaruudesta ja luonnontieteistä kiinnostuneille 7-22-vuotiaille nuorille. Sen voittajille on luvassa arvokkaita palkintoja ja matkoja – huippuna käynti Ranskan Guyanassa ja siellä olevassa Kouroun avaruuskeskuksessa. 

Perjantai 13. päivä

Kärsitkö tietämättäsi eilen paraskavedekatriafobiasta?

Eilen oli perjantai 13. päivä, ja koska monet pitävät päivää huonon onnen päivänä, on parasta kirjoittaa siihen liityvistä asioista vasta tänään, seuraavana päivänä. Näin paraskevidekatriafobiasta kärsiville ei tule vaikeuksia.

Tarjolla ilmaiseksi yli 3000 tiedejuttua - pyöräytä rulettia ja ylläty!

Joulun aatonaattona Tiedetuubissa julkaistiin sen historian kolmastuhannes artikkeli. Sen kunniaksi teimme jutturuletin!

2016

Vuoden 2016 kuumimmat jutut + uutuus: Tiedetuubin jutturuletti

Vuosi 2016 on kääntymässä lopuilleen, eikä sitä kannata muistella pelkästään kuolleiden julkkisten tai poliittisen elämän myllerrysten kautta: tiedemielessä vuosi on ollut kiihkeä ja kiinnostava. Vuosi päättyi myös Tiedetuubin merkkitapaukseen: julkaisimme 3000. juttumme!

Kuva: Dominic Alves / Flickr

Kemiallinen joulukalenteri 27/24: Kohta paukkuu (Bonusluukku)

Joulun aika alkaa olla ohi, ja katse suuntautuu nyt uuteen vuoteen. Vuodenvaihteeseen liittyvä rakettikauppa alkaa tänään. Viimeinen joulukalenteriluukkumme avaa hieman ilotulitteiden kemiaa.

Tämäkin vielä: kurja vuosi 2016 tulee olemaan tavallista pitempi

Vaikka vuosi 2016 on ollut monessa mielessä varsin hyväkin, ovat  kovin monet pitäneet sitä kurjimpana vuotena pitkiin aikoihin. Ja tätä kurjuutta jatkuu vielä tavanomaista pitempään, sillä vuosi kestää sekunnin tavallista kauemmin. Kenties viimeistä kertaa aikaan lisätään karkaussekunti.

Kuva: Eric Skiff / Flickr

Kemiallinen joulukalenteri 26/24: Mikrobien juhlaa (bonusluukku)

Joulun juhlaruokia ostetaan usein reippaasti, riittämään pyhien yli. Niinpä osa siitä saattaa jäädä syömättä – mutta ei kuitenkan hätää, sillä ruoalle löytyy kyllä ottajansa.

Kuva: Rich Moore / Flickr

Kemiallinen joulukalenteri 25/24: Närästääkö? Kurkkaa bonusluukkuun!

Onko joulu jo muka ohi? Ei! Siksi joulukalenteri jatkaa vielä parin luukun verran. Jouluteemaan tavalla tai toisella liittyviä aiheita kun putkahtelee esiin myös aaton jälkeen...

Sivut